Livet  på Skogen

Livet på Skogen

Om bloggen

Her finner du litt om hvordan hverdagslivet vårt arter seg.

Channel island cast on

HobbyOpprettet av Marianne Bjørnbakken fr., mai 26, 2017 11:09
Jeg abonnerer på et ukeblad som er kjent for sine strikkeoppskrifter. Og det er vel hovedgrunnen til at jeg abonnerer. Denne uken, som egentlig er neste uke, jeg får bladet litt tidligere fordi jeg abonnerer, sto det oppskrift på en Guernsey-genser. Jeg ble interessert i oppleggskanten, for den var helt annerledes enn noe jeg hadde sett før. Det sto ingenting i oppskriften om hvordan dette skulle gjøres, men de henviste til en video på Youtube.

Så jeg måtte gå inn og se. Og så måtte jeg bare prøve selv. Her er greia:

Du legger opp med tre tråder. Mange steder på nett drar de ut tråden fra nøstet og legger den dobbelt og så bretter de igjen ved enden, men i videoen anbefalte de å bruke tre nøster. På den måten slipper du ikke opp for garn.

Jeg har lenge tenkt å strikke et par ankelsokker, så jeg bestemte meg for å prøve. Jeg har rikelig med restegarn, og fant tre hvite nøster.

Jeg startet med å legge de tre trådene sammen og lage en renneløkke som jeg tredde inn på pinnen. Denne skal etterhvert fjernes, men må være med som en begynnelse.

Så delte jeg trådene fra hverandre: To tråder viklet to ganger rundt venstre tommel, en tråd hengende bak pinnen (lengst bort fra meg).
Jeg viklet den enkle tråden en gang rundt pinnen. Så stakk jeg pinnen nedenfra og opp gjennom trådene som var viklet rundt tommelen, la den enkle tråden rundt pinnen en gang til og trakk pinnen tilbake. Jeg strammet løkkene av det dobbelte garnet, og vips hadde jeg lagt opp to masker.
Her holder jeg pinnen i venstre hånd, den dobbelte tråden er viklet to ganger rundt venstre tommel og den enkle tråden er lagt en gang rundt pinnen.
Så har jeg stukket pinnen gjennom løkkene rundt tommelen, og lagt den enkle tråden en gang til rundt pinnen. Nå skal jeg bare ta pinnen tilbake, ut av løkkene rundt tommelen, med tråden fortsatt rundt pinnen, og stramme til.
Her har jeg lagt opp ti masker. Du ser den øverste masken som er renneløkken jeg lagde med tredobbelt garn. Det ser ujevnt og ikke så fint ut, men det blir bra.
Her har jeg strikket tre omganger rett (rillestrikk). Dette opplegget gjør seg ekstra godt i kombinasjon med noen omganger rillestrikk, for da kommer knutene godt fram. Hvis du vil gå rett på vrangbordstrikk, prøv å få de rette maskene over hver knute, ellers vil du skjule knutene.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.