Livet  på Skogen

Livet på Skogen

Om bloggen

Her finner du litt om hvordan hverdagslivet vårt arter seg.

Noen praktiske tips

HverdagslivOpprettet av Marianne Bjørnbakken sø., juli 22, 2018 17:57

Her er rådene jeg skulle ønske jeg hadde fått da jeg dro hjem fra sykehuset:

Midjeveske/ rumpetaske er en genial oppfinnelse! Der kan du legge små eller mellomstore ting og ta med deg fra rom til rom, mens du hinker på krykker. Mobil, vannflaske, strikketøy (helt til bolen er nesten ferdig, da trenger du ryggsekk).

Vann drikkes fra flaske, ikke glass. Da kan du ta med deg vann på stua eller ut eller på soverommet eller hvor som helst, ved hjelp av en midjeveske.

Sett en stol på badet. Det er mye lettere å vaske hendene sittende på en stol, enn stående på ett ben mens du vakler. For ikke å snakke om å smøre på bodylotion (og det må du jo gjøre, fordi luften på sykehuset var så tørr at huden flasser av).

Apoteket selger noe som heter dusjsokk. Det er en kjempestor plastsokk med elastisk åpning som du bare trekker utenpå gipsen og så er det vanntett uten at du trenger å teipe på to plastposer. Etter bruk henger du den til tørk, og den er bare våt utenpå, så den tørker fort. Og så gjenbruker du den neste gang du dusjer. (Dette fikk jeg faktisk tips om på sykehuset. Dagen før jeg skulle hjem fikk jeg en ny romkamerat og hun hadde en sånn.)

Bruk masse håndkrem for å forebygge vannblemmer. Det blir fort vondt i hendene av å gå på krykker.

Noen ting lar seg rett og slett ikke fikse, og da trenger du en rullestol. Så lån en rullestol. Da kan du ta med deg te (eller kaffe) fra rom til rom, du kan rydde av bordet etter deg selv etter å ha spist og du kan henge opp klesvask og rydde litt. Det er godt å føle seg bittelitte granne nyttig her i livet.  • Kommentarer(0)//blogg.skog1.no/#post351