Livet  på Skogen

Livet på Skogen

Om bloggen

Her finner du litt om hvordan hverdagslivet vårt arter seg.

Nå er sommeren her. Og alle turistene.

HverdagslivOpprettet av Marianne Bjørnbakken on., juni 13, 2018 21:17

Jeg bor på bygda og kjører mye. Veien gjennom bygda vår er smal og svingete, men med fartsgrense 80 km/t. Og nå kommer turistene. Med campingvogner, bobiler og utenlandske registreringsskilt.

Jeg liker turister. Tor jeg. Innerst inne. Det er fint at de legger igjen litt penger i bygda og opprettholder arbeidsplassene våre.

Men jeg hadde likt dem enda bedre hvis de for eksempel begynte å overholde trafikkreglene. For eksempel den som sier at det er parkering forbudt på forkjørsvei. Denne regelen betyr at du ikke har lov å stoppe bilen midt i kjørebanen for å ta bilde av utsikten.

I dag skulle jeg til dyrlegen med katten min. Først havnet jeg bak en bil med campingvogn som syntes det var helt passe å kjøre i rett under 50 km/t i 80-sona. Litt saktere i alle svinger, og dem er det mange av. En annen regel er at du skal slippe trafikken forbi hvis du ferdes så sakte at du hindrer andre. Det gjorde ikke denne.

Jeg kom meg forbi til slutt. Men da rettstrekningen var slutt og jeg rundet neste sving, sto det en bil midt i veien. Så midt i veien at den sperret begge kjøreretningene, faktisk. Jeg bremset hardt og klarte å stoppe, og trodde at vedkommende utlending hadde fått motorstopp eller noe. Men nei, han satt og tok bilder han.

Og jeg blir litt frustrert. Vi bor her. Vi skal overholde arbeidstider, vi skal til lege og tannlege og dyrlege og på møter. Vi er ikke en kulisse til pynt i noen få korte sommeruker.

Følg trafikkreglene!  • Kommentarer(0)//blogg.skog1.no/#post346